Over de stichting

Missie

Toen mijn man de 1e keer naar Suriname met vrienden ging kreeg hij een krantenartikel in handen over een mevrouw die met haar 12 kinderen op straat zou worden gezet omdat ze de huur niet meer kon betalen. Hij is toen begonnen met de huur voor haar te betalen. Bij nader inzien bij ons 2e bezoek voelde dit minder goed en zijn we over gestapt naar het verzenden van dozen, dit is meer zinvol. Omdat wij op vakantie kunnen en beide een job hebben vindt ik ook dat we konden delen vanuit onze luxe en zijn een weeshuis gaan bezoeken en zijn met hun gestart, daarnaast toevallig een lerares van een school leren kennen en ook hun ondersteund en zo breidt het zich steeds meer uit.

Visie

Wat willen wij bereiken. Wij gaan eens in de 3-4 jaren zelf naar Suriname en bezoeken dan de mensen die wij ondersteunen. We gaan dan met hun in gesprek en kijken waar ze behoefte aan hebben, of alles naar wens is of dat de behoeften moeten worden bijgesteld. Ook zoeken we per keer een nieuw project erbij die we kunnen helpen. Ook netwerken is belangrijk, mensen die we daar of hier in Nederland leren kennen en zich ook inzetten voor de minder bedeelde in Suriname proberen we te helpen. Ook zoeken we per keer een nieuw project erbij die we kunnen helpen. Ook netwerken is belangrijk, mensen die we daar of hier in Nederland leren kennen en zich ook inzetten voor de minder bedeelde in Suriname proberen we te helpen.

Doel

Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen en families die weinig tot niks hebben te kunnen ondersteunen door dozen te versturen met artikelen erin zodat zij dit niet zelf hoeven te kopen. Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen en families die weinig tot niks hebben te kunnen ondersteunen door dozen te versturen met artikelen erin zodat zij dit niet zelf hoeven te kopen.

De mensen achter de stichting

Svati Patandin

Ik ben Svati Patandin, huisarts sinds 2002 in de provincie Groningen. Ik ken Marije en Franz al sinds 2005. We hebben elkaar leren kennen als collega’s, in de periode toen Franz als gynaecoloog verbonden was aan het ziekenhuis te Delfzijl. Hij woonde toen in Holwierde, alwaar ik net mijn praktijk als huisarts was begonnen. In 2008 is Franz samen met zijn zoon, voor de 1e keer naar Suriname geweest. Ik was daar ook op vakantie met mijn gezin. We hebben toen samen een aantal tripjes naar het binnenland gemaakt. Ik ben in Suriname opgegroeid t/m 17e jaar en daarna naar Nederland vertrokken om Geneeskunde te studeren. Na mijn studie ben ik als apotheekhoudend huisarts gevestigd in Holwierde. Door de sterke familiebanden in Suriname, ga ik regelmatig naar Suriname. In 2019 ben ik door Franz en Marije gevraagd om plaats te nemen in deze stichting. Vanwege het goede doel om kansarme mensen te kunnen helpen, heb ik besloten om aan te sluiten en hoop ik op mijn manier een steentje bij te dragen aan verbetering van kansarmen in Suriname.

Marije Koettnitz-Worst

Ik ben Marije Koettnitz-Worst, ZZP-er kinderverpleegkundige. Een aantal jaren geleden ben ik met mijn man, Franz Koettnitz voor het eerst naar Suriname geweest op vakantie. Mijn man ondersteunde al een tijdje een familie financieel. We dachten dat het misschien beter was om dit op een andere manier te gaan doen. Ook hebben we contact opgenomen met een weeshuis om hulp te bieden en doen dit nu in de vorm van kleding, schoolspullen, speelgoed en verzorgingsartikelen te versturen. Om het transport van de dozen niet altijd zelf te moeten betalen en de hulp wat breder op te kunnen zetten bracht mij op het idee om een stichting op te richten en geld te werven zodat we de familie en het weeshuis kunnen ondersteunen en in de toekomst misschien nog meer mensen. Dit was mijn inspiratie om de stichting op te richten.

Franz Koettnitz

Ik ben Franz Koettnitz, nu net met pensioen, voorheen Gynaecoloog en ben in 2009 de 1e keer samen met mijn zoon en vrienden naar Suriname op vakantie geweest. Na de vakantie met mijn vrouw ben ik samen met mijn vrouw de stichting gaan oprichten om nog meer mensen te kunnen helpen.

Onze evenementen

 • 2010

  Het eerste bezoek aan Suriname

  Bezoek aan Suriname door Franz en Marije en kennismaking mevrouw J, alleenstaande moeder met 12 kinderen

 • 2014

  Oprichten Stichting

  Bezoek aan notariskantoor om stichting op te richten

  2014

 • 2014

  Koningsdag

  Spullen verkocht op Koningsdag ten bate van de stichting

 • 2014

  Bruiloft

  Geld gevraagd op onze bruiloft ten bate van de stichting

  2014

 • 2015

  Nieuwjaarsbrunch

  Nieuwjaarsbrunch van Franz met gift voor stichting

 • 2015

  Bezoek aan Suriname

  Bezoek aan Suriname door Marije en Franz met vrienden en kennismaking en bezoek aan Weeshuis Ramoth en kennismaking met lerares van schooltje.

  2015

 • 2016

  Nieuwjaarsbrunch

  Nieuwjaarsbrunch van Franz met gift voor stichting

 • 2017

  Nieuwjaarsbrunch

  Nieuwjaarsbrunch met gift ten bate van de stichting

  2017

 • 2017

  Huisconcert

  Huisconcert kerst met collecte ten bate van de stichting

 • 2021

  2021

Help jij mee? Doneer een bedrag en ondersteun de families